Bel ons 0619291322 Mail ons info@fysiotherapiewitteveen.nl

Positieve Gezondheid

‘Positieve gezondheid’ is een nieuw begrip in Nederland. Veel mensen vinden dat ze gezond zijn wanneer ze geen lichamelijke klachten hebben en niet ziek zijn. Positieve gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Ook mensen met een (chronische) ziekte kunnen zich gezond voelen. Zij kunnen zich aanpassen aan de veranderingen in hun leven. Je kent vast wel iemand met een lichamelijke of geestelijke beperking die zich toch goed voelt. Of een ouder persoon die zich nog prima weet te redden, ondanks de problemen die ouderdom met zich mee brengt. Positieve gezondheid gaat niet over het ontkennen van ziekte, beperkingen of problemen, maar over hoe goed je daarmee om kunt gaan.

Wij helpen je als coach om je gezond te laten voelen en nemen daar allerlei aspecten in mee. Samen met ons geef je per dimensie aan welk cijfer je jezelf geeft. Vervolgens kijken wij samen naar de mogelijkheden om dit cijfer te verhogen. Je hebt daarbij zelf de regie, maar wij helpen daar een handje bij.

De visie en gedachte van Positieve Gezondheid gebruiken wij bij al onze behandelingen.

Het gebruik van het spinnenweb en een specifieke behandeling door middel van Positieve Gezondheid kunnen wij bijvoorbeeld inzetten bij:
* chronische klachten;
* onverklaarbare (langer bestaande) klachten;
* langdurige vermoeidheid/CVS;
* fibromyalgie.