Bel ons 0619291322 Mail ons info@fysiotherapiewitteveen.nl

Medische fitness & sportbegeleiding

Medische Fitness

Het is fijn om goed en lekker te bewegen. Sport en bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Je voelt je er fitter door en ook mentaal kun je meer aan. Het is fijn als je zelfstandig en zonder hulp kunt bewegen. Soms is professionele hulp/coaching echter net even nodig om je doel te bereiken.

Daarom bieden wij medische fitness aan voor: als je terug keert na een operatie (revalidaties), als je met een blessure en/of ziekte zit of hebt gezeten, als je hulp wilt bij het starten met sporten, als je traint voor een bepaald doel en/of als je laag belastbaar bent en je (weer) wilt starten met sporten. Uiteraard is er in overleg veel mogelijk en zijn er meerdere redenen om medische fitness te starten.

Als je bij ons komt heb je eerst een individuele intake en op basis daarvan wordt een specifiek programma opgesteld. Dit programma neem je de eerste keer één op één met de fysiotherapeut door. Vervolgens kom je in een groep van maximaal 6 tot 8 personen te sporten en voer je zelfstandig het gemaakte programma uit. De fysiotherapeut is dan constant in de buurt om jou te helpen/ondersteunen.

Voor meer informatie en vragen over de kosten kun je contact met ons opnemen.

Individuele sportbegeleiding

Na een sportblessure zo snel mogelijk weer verantwoord sporten en andere activiteiten hervatten? Wij zorgen daarvoor met een individuele, sportgerichte behandeling en begeleiding. Fysiotherapie voor sportblessures is gericht op actieve revalidatie en/of preventie waarbij behoud en/of terugkeer in de gewenste sport of activiteit het doel is.

Voorkom blessures en vraag advies bij langdurige klachten tijdens het sporten. Laat ons eens naar de stand van de enkels kijken als deze vaak verzwikken. Vraag ons om eens mee te kijken naar bepaalde bewegingen, oefeningen en de uitvoering daarvan.  Leg een trainingsschema en voorbereiding (bijvoorbeeld op de marathon) eens voor om te beoordelen of er niet te veel, te weinig, te hard of te langzaam getraind wordt. Laat je adviseren en begeleiden wanneer je als beginnende sporter niet goed weet hoe en waar te beginnen, wat het beste bij je past en hoe je het best blessures kunt voorkomen. Wij begeleiden en adviseren over alles wat met sport te maken heeft. Dus ook individueel.

Bij de diagnostiek en/of het revalidatieproces kunnen wij, waar nodig, echografie inzetten om een gerichter en efficiënter (behandel)plan te maken. Lees hier meer over echografie.

Sportbegeleiding kunnen wij onder andere inzetten bij:
*herstel na een spierscheuring, verzwikking, breuk of een andere sportblessure;
*blessurepreventie;
*twijfelachtige en/of langdurige pijn tijdens sport of dagelijkse beweging;
*voorbereiding op het nieuwe sportseizoen of een specifieke wedstrijd;
*gerichte prestatieverbetering, bijvoorbeeld voorbereiding op een marathon;
*na een operatie.